De artsen in uw buurt die gebruik maken van de CELON-methode:

Weer vrij ademen.

De CELON-methode helpt

u van uw chronisch verstopte neus af.

Verstopte neus

De CELON-methode bevrijd je van een chronisch verstopte neus zodat je uiteindelijk weer vrij kunt ademen en je kunt genieten van de zintuiglijke prikkels. Voor de behandeling die maar 15 minuten duurt is geen ziekenhuisopname nodig.

Geen verkoudheid, maar toch een verstopte neus?

Een verkoudheid gaat snel over. Steeds meer mensen hebben echter voortdurend last van een 'verstopte' neus. Daarbij is vaak sprake van een chronisch geïrriteerd neusslijmvlies. Dit kan leiden tot een vergroting van de neusschelpen binnenin de neus. Een 'bottle-neck' die vaak niet vanzelf verdwijnt.

De betreffende personen klagen o.a. over problemen bij het ademen door de neus, 's nachts snurken, afname van het reukvermogen en/of de smaak en hebben vaak last van hoofdpijn. Omdat chronisch geïrriteerde slijmvliezen hun filterfunctie vaak alleen nog in beperkte mate uitvoeren, is de kans op een verhoogde gevoeligheid voor verkoudheid en infectieziekten groter.

Een mogelijke oorzaak voor chronisch geirriteerd neusslijmvlies is het inademen van droge of vervuilde lucht. Mensen met allergieën voor bijvoorbeeld huisstof of pollen hebben ook een verhoogde kans.

Het goede nieuws: een chronisch vergrote neusschelp kan over het algemeen op de polikliniek via een minimaal invasieve methode behandeld worden.

Wat kan mijn arts doen?

Doel van de behandeling volgens de CELON-methode is om de neusschelpen door middel van een specifieke thermotherapie weer tot hun normale grootte terug te brengen. Het slijmvlies dat zo belangrijk is voor het filteren en reinigen van ingeademde lucht aan het oppervlak van de neusschelpen blijft hierbij intact.

De minimaal invasieve ingreep kan meestal onder plaatselijke verdoving plaatsvinden door uw KNO-arts. De totale behandeling duurt doorgaans niet langer dan 10 tot 15 minuten. Het resultaat van de behandeling is vaak al na enkele dagen merkbaar: al vele patiënten kunnen door de CELON-methode weer helemaal normaal ademhalen.

Het verkleinen van de neusschelpen kan onderdeel zijn van een anti-snurktherapie waarbij uw arts u een op u persoonlijk afgestemde therapie adviseert.

Voordelen van de CELON-methode zijn:

  • Behandeling over het algemeen onder plaatselijke verdoving op de Polikliniek
  • De behandeling duurt slechts een paar minuten
  • Efficiente methode voor weefselverkleining door middel van radiofrequente thermotherapie
  • Het neusslijmvlies wordt ontzien (van belang voor filtering en reiniging van lucht)
  • De behandeling heeft over het algemeen geen bijwerkingen
  • Behandeling kan indien nodig herhaald worden

Vind een KNO-arts bij u in de buurt