De artsen in uw buurt die gebruik maken van de CELON-methode:

elder couple smiling and breathing freely

Weer vrij ademen.

De CELON-methode helpt

u van uw chronisch verstopte neus af.

De Celon-methode

Het overtollige weefsel in de neusschelp, het zachte gehemelte of de tongbasis wordt met behulp van een dunne, speciaal gevormde probe gereduceerd. Hiervoor wordt het weefsel aangeprikt, waarbij door de naald een radiofrequente stroom het weefsel in gaat. Door gecontroleerd verwarmen wordt weefsel afgebroken (gedenatureerd). Hierbij wordt het belangrijke slijmvlies niet aangetast. Het lichaam ruimt daarna het afgebroken weefsel zelf op, wat leidt tot een gewenste en blijvende verkleining van de neusschelp.

Behandeling zonder ziekenhuisopname

De behandeling kan doorgaans onder plaatselijke verdoving gebeuren. De arts brengt de probe hierbij in de te behandelen delen en verwarmt ze voorzichtig van binnenuit. De gehele behandeling duurt normaal gesproken niet langer dan tien tot vijftien minuten.

De therapeutische werking

Het behandelde weefsel wordt door het lichaam zelfstandig afgebroken, waardoor het krimpt. Zacht weefsel, zoals in het verhemelte, wordt bovendien gestabiliseerd. De eerste dagen na de behandeling kan er o.a. als gevolg van het afbraakproces, een lichte zwelling ontstaan. Na zo'n twee weken is het regressieproces in het weefsel ten einde - de behandelde delen zijn verkleind en gestabiliseerd. Bovendien kan er de dagen na de behandeling sprake zijn van een vreemd gevoel in uw lichaam en van lichte pijn in de behandelde delen. Ook het snurken kan de eerste dagen na de behandeling nog in versterkte mate optreden.

Verstopte neus Chronisch snurken